top of page

Ta Lipa Pot - de mooie wandeling

Bijgewerkt op: 9 apr. 2020

Mijn hobby, wandelen

In het laagseizoen, van november tot maart, als ik niet zoveel werk heb als gids, vind ik het heerlijk om met mijn twee honden mooie wandelingen te maken.


Keuze genoeg

Ik woon in een prachtige omgeving. In een uur rijden met de auto kan ik kiezen uit tientallen wandelingen in de Julische of de Karnische Voor-Alpen ( le pre-Alpi Carniche en le pre-Alpi Giulie).


Dit keer ben ik naar Val Resia gegaan. Val Resia maakt deel uit van het Natuurpark Prealpi Giulie. Je komt er door bij het dorpje Resiuttia (in de provincie Udine) de borden 'Val Resia' te volgen.


De mooie wandeling - Ta Lipa Pot

Aan het einde van deze vallei ligt het dorpje Stolvizza. Vanaf dit plaatsje kun je meerdere wandelingen beginnen. Ik heb voor de "makkelijke" wandeling: 'Ta Lipa Pot' gekozen. In het lokale dialect (wat van Sloveens afstamt) wat ze hier praten betekent dit: 'de mooie wandeling' en dat is het zeker!


De wandeling begint meteen vanaf het pleintje van Stolvizza. Iets na de bar "All'Arrivo". Volg gewoon de borden. Je kunt kiezen uit de korte wandeling van 5 km, of de lange van 8.3 km. Over de lange wandeling heb ik ongeveer 2,5 uur gedaan. Je loopt door het bos, door de vallei, langs de rivier Resia, over een aantal houten bruggetjes en langs oude vervallen huisjes. Het uitzicht op de hoge bergtop Canin is prachtig.


Beide wandelingen komen weer uit in het dorpje Stolvizza. Veel lees-, kijk- en wandelplezier!


Technische Informatie:

Start punt: Stolvizza (hoogte 580mt)

Aankomst punt: Stolvizza (hoogte 580mt)

Hoogteverschil: 200mt

Maximale hoogte: 591mt

Minimale hoogte: 430mt

Lengte: 8.3km

Duur: 2.5 tot 3 uurVoor meer informatie klik op deze link.


156 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page