pasfoto explorefriuli.jpeg

Welkom op mijn site!

 

Ik ben Elbrich, officiële gids in de prachtige regio Friuli Venezia Giulia.

Ik organiseer rondleidingen in Udine, Triëst / Trieste en allerlei andere interessante plaatsen die je op deze site kunt vinden. Neem gerust contact met mij op voor meer info en/of boekingen. 

In mijn 'vrije tijd' werk ik tevens als vertaalster en schrijfster. Hier vind je een greep uit mijn publicaties over deze regio. Je kunt me ook volgen op Facebook, Instagram en Twitter onder "Explore Friuli" waar ik mijn grote hobby, de fotografie van mooie plekken in deze prachtige regio, tot uiting kan brengen. 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
gids in Triëst / Trieste
gids in Triëst / Trieste

Gidsen in Triëst

press to zoom
gids in Triëst / Trieste
gids in Triëst / Trieste

Individuele rondleidingen

press to zoom
Gids in Friuli Venezia Giulia
Gids in Friuli Venezia Giulia

Gidsen in Redipuglia

press to zoom
gids in Triëst / Trieste
gids in Triëst / Trieste

Gidsen in Triëst

press to zoom
1/14

Beste geïnteresseerde, 

 

mag ik me even voorstellen? Ik ben Elbrich Bos, in Nederland geboren en getogen maar voor de liefde naar Noord - Oost Italië vertrokken en wel naar de regio Friuli Venezia Giulia (afgekort FVG). Ik woon hier alweer 23 jaar en werk hier met veel enthousiasme als gids. Ik ken de regio als mijn broekzak en besloot van mijn hobby mijn werk te maken door de officiële gidsen-opleiding te volgen welke ik succesvol heb afgerond. Ik mag me dan ook gids noemen met licentie in 4 talen: Nederlands, Italiaans, Duits en Engels. 

 

Friuli Venezia Giulia heeft veel te bieden. Het ligt ingeklemd tussen de Adriatische zee in het zuiden, de Alpen op de grens met Oostenrijk in het noorden en Slovenië in het oosten. In het westen grenst het aan de wat bekendere regio Veneto waar Venetië de hoofdstad van is. Friuli is rijk aan historie en biedt een prachtige veelzijdige natuur.  Je vindt er vele oude en zeer interessante steden zoals Aquileia, Udine en Triëst, karakteristieke dorpjes, badplaatsen met zand- en rotsstranden, onaangetaste natuur, bergen, heuvels, meren  en dat alles op een steenworp afstand van Slovenië en Oostenrijk. Het is nog niet door het massa toerisme ontdekt en het voordeel daarvan is dat het nog vrij rustig is.

 

Op deze site vind je onder het kopje "de provincies" en "niet te missen" de meest bekende en populaire bestemmingen en wat andere 'doe' tips op sportief en culinair gebied. Verder vertel ik uitgebreid over de natuur en de badplaatsen. Ik leid je graag persoonlijk rond en je kunt me boeken voor individuele rondleidingen of groepsrondleidingen die jouw verblijf nét even interessanter maken doordat ik niet alleen de historische feiten vertel (die kun je uiteindelijk ook in een gids lezen) maar ook allerlei leuke en interessante weetjes met je deel. 

 

Mocht je naast een gids ook een vertaalster zoeken tijdens jouw verblijf in Friuli, of zoek je een schrijfster die heel veel weet van deze regio voor jouw boek, site, blad, documentaire enz. Aarzel dan niet contact met me op te nemen. Ik heb een communicatie - / journalistiek verleden en help je graag!

 

Ik wens je veel lees- en kijkplezier en hopelijk arrivederci!

 

Elbrich Bos

"I HAVEN'T BEEN EVERY-

WHERE

BUT IT'S ON

MY LIST."

 

Hier ligt Friuli Venezia Giulia
  • tjilpen
  • Instagram
  • Facebook Social Icon
explorefriulivg@gmail.com
Bel of app me: 
+39 339 7749063

Je boodschap is succesvol verzonden!