top of page

Explore Friuli kan u helpen de Friulaanse geschiedenis van uw (over) grootouders te onderzoeken

Bent u op zoek naar informatie over uw (over) grootouders die oorspronkelijk uit Friuli Venezia Giulia kwamen? Misschien kan ik u daarbij helpen!

Beste bezoeker van mijn site,

bent u op mijn site terechtgekomen omdat uw roots in Friuli Venezia Giulia liggen? Heeft u (over) grootouders die ergens uit Friuli Venezia Giulia vandaan kwamen of komen en zijn geëmigreerd naar Nederland of België? Wilt u meer te weten komen over hen en waar u oorspronkelijk vandaan komt, maar weet u niet hoe u dit moet aanpakken? Ik kan u daarbij helpen.

 

Ik heb al onderzoek gedaan voor verschillende klanten in de Verenigde Staten en Australië. Ik hielp hen contact op te nemen met de parochie, het gemeentehuis. Ik bekeek oude archieven en gebruikte de (weinige) informatie die ze me konden geven om de geschiedenis van hun Friulaanse voorouders te achterhalen.

 

Ik kan ook helpen bij het vertalen van oude documenten of dossiers. 


Wilt u meer weten neem dan gerust contact met mij op.

 

Ik hoop van u te horen.

 

Vriendelijke groeten,

 

Elbrich Bos
 

stamboom ondezoek friuli

De vlag van Friuli

stamboom ondezoek friuli
stamboom ondezoek friuli
stamboom ondezoek friuli
stamboom ondezoek friuli

De emigratie vanuit Friuli, een Friulaanse geschiedenis

Een van de belangrijkste demografische verschijnselen in Friuli was de emigratie. Het begon in de laatste decennia van de 19e eeuw en eindigde in de jaren 70 van de vorige eeuw.

 

Naar schatting zijn meer dan een miljoen Friulianers over een periode van ongeveer honderd jaar geëmigreerd. De meest recente telling door AIRE (2005) telt 134.936 Friulanische emigranten die in het buitenland wonen. Hiervan verblijft 56,0% in Europa, 24,0% in Zuid-Amerika, 10,3% in Noord-Amerika en 4,7% in Oceanië.

 

Deze gegevens weerspiegelen alleen die Friulaners en hun nakomelingen die de Italiaanse nationaliteit hebben. De afstammelingen van Friulaners zijn uitgesloten van de volkstelling omdat ze geen Italiaanse staatsburgers zijn. Friulaners in de wereld hebben culturele verenigingen, genaamd Fogolârs furlans, ondersteund, waarvan er 46 zijn in Italië zijn en 156 in de rest van de wereld.

 

Bent u een van de afstammelingen van deze voorouders die vanuit Friuli zijn geëmigreerd? Misschien kan ik u helpen om informatie over uw geschiedenis te vinden.

 

Hulp nodig bij het onderzoek?

Ik kan u helpen om informatie te vinden over uw voorouders die in Friuli Venezia Giulia woonden

Hulp nodig bij de vertalingen?

Ik kan u helpen om documenten te vertalen over uw voorouders die vanuit   Friuli Venezia Giulia emigreerden

bottom of page