top of page

In en om "Borgo Santa Margherita del Gruagno"

Bijgewerkt op: 31 mrt. 2020

Verplicht aan de wandel in mijn woonomgeving

Sinds maandag 10 Maart is, in verband met de coronavirus crisis, heel Italië een rode-zone geworden, of beter gezegd een beschermde-zone geworden. Dit houdt in dat alle regio's op "slot" zijn (de zogenaamde lockdown) en er tot 3 April drastische maatregelen worden genomen die mij begrijpelijkerwijze beperken in mijn beweegvrijheid. Alleen nog voor werk-, medische-, of speciale redenen mag je van gemeente naar gemeente reizen met een certificaat op zak die je moet kunnen tonen bij een eventuele aanhouding door de politie.


Je begrijpt dat ik nu dus ook niet mijn geliefde bergen in kan en me tevreden moet stellen met de wandelingen in mijn directe omgeving. Gelukkig voor mij woon ik in een prachtig heuvelachtige en landelijke omgeving waaraan ook nog eens een erg interessante geschiedenis verbonden is. Ik neem jullie dan ook mee op pad naar het middeleeuwse "burchtje" van Santa Margherita del Gruagno waar ik al wandelend en joggend en fietsend, de afgelopen jaren, heel wat kilometers heb versleten. Mijn lieve honden Laila en Wizzie waren uiteraard ook weer van de partij.


De lente staat om de hoek maar de sneeuw op de toppen van de Alpen geeft aan dat het nog echt winter is, raar dat contrast tussen besneeuwde bergtoppen en het milde weer dat al vele knoppen van bomen en planten in de bloei heeft gezet. Een apart plaatje wat je alleen in de maand Maart zult tegenkomen.


De burcht "borgo di Santa Margherita del Gruagno"

Een middeleeuwse dorpje wordt in Italië vaak "borgo" genoemd wat ik zou willen vertalen in "burchtje" alleen denk j