top of page

Een fietsvakantie in Friuli met mij als gids? Dat kan!

Ik organiseer verschillende fietstochten door Friuli.

Friuli Venezia Giulia is ook prachtig te bezoeken op de fiets. Er zijn vele fietspaden zowel door de natuur over grindpaden als over geasfalteerde fietspaden en B-wegen. Je fietst van noord naar zuid van de bergen richting de zee maar ook door het vlakke landschap en over glooiende heuvels, soms kris kras door de wijngaarden. 

De keuze is zo groot en gevarieerd maar vaak ook alleen in het Italiaans, dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet.  Laat mijn achternaam nou net Bos zijn! Ik ken vele fietspaden persoonlijk en ben zelf ook een fanatieke fietster. De routes gaan door prachtige natuurlandschappen en komen vaak langs interessante culturele stadjes waarvan enkelen zelfs Unesco Werelderfgoed zijn! Wil je wijnen proeven? Dat kan ook, enkele fietsroutes komen langs wijnboeren die we samen kunnen bezoeken. In overleg is ook alleen een stadsbezichtiging op de fiets mogelijk.

Ik ben een officiële fietsgids en heb succesvol mijn ACSI diploma behaald. Mocht je een fietstocht met mij als jouw gids overwegen, neem dan gerust contact met me op. 

 

Ook een stadsbezichtiging, van bijv. Udine,  op de fiets is mogelijk. Ik kan je advies geven over welk hotel in Udine "fietsvriendelijk" is. 

De tarieven zijn hetzelfde voor het gidsen te voet en de tocht duurt van min. 3 uur tot max. 8 uur of meerdere dagen.

 

Heb je geen fiets, mtb of e-bike, geen probleem, ik ken een betrouwbare en goede fietsverhuurder waar je de fiets voor 1 of meerdere dagen kunt huren. 

Wil je wel van A naar B fietsen maar niet meer terug? Ook dat is geen probleem. Ik werk samen met een shuttle bus voor max. 8 personen

(7 als ik meega als gids) die jou en je fiets weer veilig naar je verblijfplaats kan vervoeren. 

Er is veel mogelijk en neem gerust een kijkje bij de foto's, enkele mooie fietsroutes en video op deze pagina om een indruk te krijgen van wat er hier allemaal op de fiets te bezoeken valt! 

fietsvakantie in friuli met gids
Elbrich Bos, jouw gids op de fiets
Sieb Diploma.jpeg
Mijn ACSI bikeguide diploma
Enkele van de mooiste fietsroutes in Friuli:
Video van de shuttle bus en van mij, jouw gids op de fiets! 
Wat kun je zoal bezoeken tijdens één van mijn fietstochten? Kijk zelf maar. 
bottom of page