top of page

RONDLEIDING DOOR CASTELLO MIRAMARE - TRIËST

MIRA IL MARE - KIJK UIT OVER DE ZEE!
WAT MOET JE ZEKER BEKIJKEN IN CASTELLO MIRAMARE?

 

 

 

AARTSHERTOG MAXIMILIAAN VAN OOSTENRIJK  

Het witte sprookjesachtige kasteel dankt zijn naam aan zijn ligging. Miramare - uitkijkend over de zee. Het werd midden 19e eeuw gebouwd in opdracht van de Habsburgse aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk, de broer van Keizer Frans Jozef. Hij heeft hier in de beginjaren van zijn huwelijk met de Belgische prinses Charlotte enkele gelukkige jaren gekend voordat hij uitgezonden werd naar Mexico om daar Keizer te worden en daar helaas triest tot zijn einde kwam.

Zijn schoonzus Sissy, vrouw van de Keizer Frans Jozef, kwam hier regelmatig op bezoek.

 

Tijdens de tweede wereldoorlog deed het dienst als hoofdkwartier voor de Amerikaanse officieren maar in de jaren vijftig besloot men gelukkig er een museum van te maken.

 

WAT MAAKT HET ZO SPECIAAL?

Het is nu één van de meest drukbezochte trekpleisters van Italië. Dit deels dankzij zijn, tot de verbeelding roepende, architectonische bouwstijl maar ook dankzij al het originele 19e eeuwse meubilair wat nog aanwezig is. Daarnaast ligt het op een prachtige plek, bovenop een rotsblok naast het vissersdorpje Grignano vlakbij de hoofdstad Triëst met uitzicht over de Adriatische zee en in de verte de heuvels van de nabije Sloveense kustlijn.

 

BOTANISCHE TUIN 

Het kasteel wordt omringd door een grote botanische tuin in verschillende stijlen, waar bomen en planten groeien uit heel de wereld waarvan enkele persoonlijk door de aartshertog Maximiliaan gepland.

 

Het kasteel is alle dagen van het jaar geopend behalve op 25 december en 1 januari. Voor meer informatie over o.a de openingstijden klik op deze link. 

 
Goed te combineren met één van deze bezienswaardigheden: : 
Porto Piccolo Sistiana

Porto Piccolo Sistiana

Strand van Sistiana

Strand van Sistiana

Triëst

Triëst

Sacrario di Redipuglia

Sacrario di Redipuglia

Het Karst gesteente

Het Karst gesteente

Triëst

Triëst

Sentiero Rilke

Sentiero Rilke

Castello di Duino

Castello di Duino

bottom of page