top of page

RONDLEIDING DOOR CASTELLO MIRAMARE - TRIËST

MIRA IL MARE - KIJK UIT OVER DE ZEE!
WAT MOET JE ZEKER BEKIJKEN IN CASTELLO MIRAMARE?

 

 

AARTSHERTOG MAXIMILIAAN VAN OOSTENRIJK  

Het witte sprookjesachtige kasteel dankt zijn naam aan zijn ligging. Miramare - uitkijkend over de zee. Het werd midden 19e eeuw gebouwd in opdracht van de Habsburgse aartshertog Maximiliaan van Habsburg, de broer van Keizer Frans Jozef. Hij heeft hier in de beginjaren van zijn huwelijk met de Belgische prinses Charlotte enkele gelukkige jaren gekend voordat hij uitgezonden werd naar Mexico om daar Keizer te worden en daar helaas dramatisch aan zijn einde kwam.

Zijn schoonzus Sissy, vrouw van de Keizer Frans Jozef, kwam hier regelmatig op bezoek.

 

Tijdens de tweede wereldoorlog deed het dienst als hoofdkwartier voor de eerst Duitse en daarna Amerikaanse officieren maar in de jaren vijftig besloot men gelukkig er een museum van te maken.

 

WAT MAAKT HET ZO SPECIAAL?

Het is nu één van de meest drukbezochte trekpleisters van Italië. Dit gedeeltelijk dankzij de prachtige ligging en de tot de verbeelding roepende, architectonische bouwstijl. Ondanks de twee Wereldoorlogen is al het originele 19e eeuwse meubilair nog aanwezig. Een rijke verzameling aan meubilair, schilderijen, vazen, kroonluchters, wandtapijten, klokken en meer is te bewonderen. Kasteel Miramare is bovenop een rotsblok gebouwd aan de zee naast het vissersdorpje Grignano. Het ligt 20 minuten rijden van Triëst en met helder weer kun je vanaf hier Trieste maar ook de Sloveense kustlijn zien liggen.  

 

BOTANISCHE TUINEN

Het kasteel wordt omringd door maar liefst 22 hectares aan botanische tuinen in verschillende stijlen.  Er groeien bomen en planten die uit de hele wereld afkomstig zijn en waarvan enkele nog persoonlijk door de aartshertog Maximiliaan zijn gepland.

 

Het kasteel is alle dagen van het jaar geopend behalve op 25 december en 1 januari. Voor meer informatie over o.a de openingstijden klik op deze link. 

 
Goed te combineren met één van deze bezienswaardigheden: : 
Porto Piccolo Sistiana

Porto Piccolo Sistiana

Strand van Sistiana

Strand van Sistiana

Triëst

Triëst

Sacrario di Redipuglia

Sacrario di Redipuglia

Het Karst gesteente

Het Karst gesteente

Triëst

Triëst

Sentiero Rilke

Sentiero Rilke

Castello di Duino

Castello di Duino

bottom of page