top of page

Ontdek de Friulaanse Dolomieten


DE FRIULAANSE DOLOMIETEN STAAN OP DE UNESCO WERELDERFGOED LIJST

Aan bergen geen gebrek in het noordelijke deel van de regio Friuli Venezia Giulia. De Alpen zijn er goed vertegenwoordigd en opgedeeld in de Karnische Alpen in het Oosten en de Julische Alpen in het Westen. Ieder die ooit van Friuli Venezia Giulia naar het buurtland Oostenrijk is gereden weet dat je door heel wat tunnels gaat die door het voorgebergte van de Alpen lopen voordat je in Karinthië uitkomt. Dat in deze prachtige nog redelijke onbekende regio zich ook het laatste staartje van de beroemde bergketens van de Italiaanse Dolomieten bevindt is echter veel minder bekend. En toch is het zo. Friuli Venezia Giulia is er erg trots op over zowel de bekende Alpen als de indrukwekkende Dolomieten te beschikken. De Friulaanse Dolomieten zijn zo bijzonder dat ze zelfs op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan! In alle jaargetijden kun je hier prachtige wandelingen maken en het Natuurpark ‘Parco Naturale Dolomiti Friuliani’ is hier de ideale plek voor. Dit natuurpark is rijk aan flora en fauna en biedt vele wandelroutes van verschillende afstanden en moeilijkheidsgraden.

De Friulaanse Dolomieten