top of page

Ciao, ik ben Elbrich Bos, officiële Nederlandstalige gids voor de regio Friuli Venezia Giulia.

ZOEK JE EEN GIDS IN FRIULI, NEEM GERUST CONTACT MET ME OP

  • Twitter Basic Black
  • Facebook Basic Black
Beste geïnteresseerde, 
 
mag ik me even voorstellen? Ik ben Elbrich Bos, in Nederland geboren en getogen maar voor de liefde naar Noord - Oost Italië vertrokken en wel naar de regio Friuli Venezia Giulia (afgekort FVG). Ik woon hier alweer 20 jaar en werk hier met veel enthousiasme als gids. Ik ken de regio als mijn broekzak en besloot van mijn hobby mijn werk te maken door de officiële gidsen-opleiding te volgen welke ik succesvol heb afgerond. Ik mag me dan ook gids noemen met licentie in 4 talen: Nederlands, Italiaans, Duits en Engels. 
 
Deze nog redelijk onbekende regio heeft veel te bieden. Het ligt geklemd tussen de Adriatische zee in het zuiden, de Alpen op de grens met Oostenrijk in het noorden en Slovenië in het oosten. In het westen grenst het aan de wat bekendere regio Veneto waar Venetië de hoofdstad van is. Friuli is rijk aan historie en biedt een prachtige veelzijdige natuur.  Je vindt er vele oude en zeer interessante steden zoals Aquileia, Udine en Triëst, karakteristieke dorpjes, badplaatsen met zand- en rotstranden, onaangetaste natuur, bergen, heuvels, meren,  en dat alles op een steenworp afstand van Slovenië en Oostenrijk. Het is nog niet door het massa toerisme ontdekt en het voordeel daarvan is dat het nog vrij rustig is en niet te duur (niet onbelangrijk)!
 
Op deze site vind je onder het kopje "de provincies" en "niet te missen" de meest bekende en populaire bestemmingen en wat andere 'doe' tips op sportief en culinair gebied. Verder vertel ik uitgebreid over de natuur en de badplaatsen. Ik leid je graag persoonlijk rond en je kunt me boeken voor individuele rondleidingen of groepsrondleidingen die jouw verblijf nét even interessanter maken doordat ik niet alleen de historische feiten vertel (die kun je uiteindelijk ook in een gids lezen) maar ook allerlei leuke en interessante weetjes met je deel. 
 
Mocht je naast een gids ook een vertaalster zoeken tijdens jouw verblijf in Friuli, of zoek je een schrijfster die heel veel weet van deze regio voor jouw boek, site, blad, documentaire enz. Aarzel dan niet contact met me op te nemen. Ik heb een communicatie - / journalistiek verleden en help je graag!
 
Ik wens je veel lees- en kijkplezier en hopelijk arrivederci!
 
Elbrich Bos
 

Uw bericht is succesvol verstuurd

Bel of app me:

+39 339 7749063
Hier ligt Friuli Venezia Giulia

"I HAVEN'T BEEN EVERY-

WHERE

BUT IT'S ON

MY LIST."

 

bottom of page